Informarea privind avantajele medierii

Prin legea 214/2013 s-a completat art.2 al Legii nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu doua noi alineate prin care se mentioneaza ca activitatea de informare privind avantajele medierii se poate realiza de judecatori, procurori, consilieri juridici, avocati si notari, fapt ce va fi atestat de acestia in scris. Procedura de informare este gratuita, neputandu-se percepe onorarii, taxe sau alte sume de bani pentru aceasta informare.
Asadar, de la 01.08.2013 vine clientul, il informam despre avantajele medierii, intocmim proces-verbal de informare, il punem sa semneze si mai departe ce doreste Dumnealui, mediere sau judecata si asa se rezolva dipozitiile art.2 indice 2 din Legea 192/2006 , privind inadmisibilitatea cererii de chemare in judecata, fara dovada participarii reclamantului la sedinta de informare privind mediere.


One thought on “Informarea privind avantajele medierii

  1. Eu cred ca e gresita argumentatia dvs. Avocatul realizeaza vreun act procedural fara a solicita onorariu? Repet, acte de procedura gratuite. Nu , fireste, este liber profesionist si pt orice act percepe onorariu. De ce in cazul informarii, un act de procedura, ar fi gratuit. Cele 15-20 min in care spui clientilor care sunt avantajele medierii sunt gratuite, nu intreaga procedura de informare, pt ca, da, exista procedura privind informarea, nu se face dupa cum doreste fiecare, ci respectand o regula, extrem de improranta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.