Nulitatea proceselor verbale de contraventie semnate electronic

Intr-un final Inalta Curte de Casatie si Justitie a reglementat, prin Decizia nr.6/2015 pronuntata in Recurs in interesul legii, problema proceselor verbale de contraventie intocmite pe calculator si semnate doar electronic. Asa cum era si firesc, instanta suprema a decis ca aceste procese verbale sunt nule absolut in lipsa semnaturii olografe a agentului constatator.

Daca primiti inca astfel de procese verbale (cele mai des intalnite fiind cele pentru lipsa rovinietei) nu stati cu ele in buzunar considerandu-le ca fiind nule pentru ca veti fi neplacut surprinsi cand veti primi cereri de executare silita din partea CNADNR.

Ca sa opereze aceasta nulitate ea trebuie sa fie constatata si dispusa de catre o instanta de judecata. Astfel, cand primiti un proces-verbal care nu este semnat cu pixul de catre agentul constatator, continand doar o simpla stampila a CNADNR, formulati o plangere contraventionala la Judecatoria unde aveti domiciliul, prin care solicitati instantei, ca in baza Deciziei nr.6/2015 a ICCJ, obligatorie potrivit art.517 alin.(4) din Codul de procedură civilă, sa constate si sa dispuna nulitatea procesului verbal de contraventie. La plangere se anexeaza procesul verbal si o taxa judiciara de timbru de 20 lei, care se achita la primaria de domiciliu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *